Nekklachten

Nekklachten

Nekpijn is na rug- en schouderpijn de meest voorkomende klacht aan het bewegingsapparaat. Vaak voelt de nek dan stijf aan en is sprake van een verminderde beweeglijkheid van de nek. Nekpijn kan zowel plotseling ontstaan als meer geleidelijk en kan bijvoorbeeld  hevig, zeurend of dof aanvoelen.


Bij de behandeling van nekklachten kun je denken aan een combinatie van algemene fysiotherapie, mobilisatie van de nek en bovenrug, rektechnieken, voorlichting en advies, houdingsadvies en training en oefentherapie.

Naast pijn in de nek kan de pijn ook uitstralen naar het hoofd en zorgen voor hoofdpijn, duizeligheid, uitstralende pijn naar de bovenrug, schouderregio of armen.

Het is niet altijd duidelijk hoe nekpijn ontstaat. Maar mensen vertellen meestal dat het maken van een verkeerde beweging de oorzaak was. Daarnaast kunnen overbelasting, verkeerde houding of spanningen ten grondslag liggen aan het ontstaan van nekklachten. Hoewel pijn in de nek veelal vanzelf verdwijnt, kan dit hinderlijk zijn in de uitvoer van dagelijkse bezigheden.

Wij willen je graag helpen met het in kaart brengen van factoren die mogelijk een rol spelen bij het ontstaan van de klachten en hoe deze in de toekomst kunnen worden voorkomen.

Wil je meer weten, stuur ons een mail. Wil je gelijk een afspraak maken? Dat kan via onze afsprakenplanner. Of schrijf je hier in. Bellen mag natuurlijk ook.

AANGESLOTEN BIJ


CENTRAAL IN ROTTERDAM

Contact

Fysiotherapie Mariastraat

 Sint Mariastraat 75
3014 SH Rotterdam