Manuele Therapie volgens het Mulligan concept

Manuele Therapie volgens het Mulligan concept

Mulligan’s behandelmethode onderscheidt zich op 2 punten in belangrijke mate van veel andere behandelconcepten.

  1. Zijn technieken kunnen, indien geïndiceerd,100% pijnvrij worden toegepast.
  2. De patiënt heeft tijdens het uitvoeren van de technieken een duidelijk actieve rol.

Overige kenmerken:

  • Meteen resultaat
  • Toepasbaar op alle gewrichten en tevens bij hoofdpijnklachten en duizelingen
     

Actieve rol van de patiënt


Mobilisaties (beweeglijk maken) van gewrichten worden in verschillende concepten op verschillende manieren gebruikt. Over het algemeen worden mobilisaties door de therapeut passief uitgevoerd met het doel verklevingen los te maken en daardoor de beweeglijkheid van het gewricht te verbeteren of te herstellen. 
Door de mobilisaties deels actief te maken kwam Mulligan erachter dat hij spectaculaire vooruitgang kon boeken met zijn patiënten, en nog pijnvrij ook!


Resultaat in korte tijd


Mulligan gaat er vanuit dat er in het gewricht sprake is van een “positiefout”. Door deze fout te herstellen kan zeer snel veel resultaat geboekt worden.
Voor een optimaal en blijvend eindresultaat moet de techniek een aantal malen worden herhaald. Door het pijnvrij herhalen van de probleembeweging wordt volgens Mulligan de “memory-functie” van het gewricht opnieuw geactiveerd.

Toepasbaar op alle gewrichten en tevens bij hoofdpijnklachten en duizelingen
Met de technieken van Mulligan kan, indien hiervoor een juiste indicatie bestaat, zeer functioneel worden behandeld. Bijna alle mechanisch getinte klachten kunnen vanuit de “probleembeweging” direct worden aangepakt. Door het te behandelen gewricht passief in zijn juiste positie te zetten en daarna zonder pijn de beweging te herhalen kan onmiddellijk het effect van de techniek worden beoordeeld.
Spectaculaire resultaten bij langdurige klachten ( “Miracles” zoals Mulligan ze omschrijft) kunnen bij een juiste indicatie worden bereikt. Vooral de behandeling van hoofdpijnklachten, de tenniselleboog, fasciitis plantaris (felle pijn aan de hak), patello femorale klachten (kniepijn), bursitis trochanterica (heuppijn) en duizeligheid spreken tot de verbeelding. Het mooie van de techniek is dat er direct resultaat moet zijn en dus ook direct kan worden gekeken of deze behandelmethode wel of niet werkzaam is.

Wil je meer weten, stuur ons een mail. Wil je gelijk een afspraak maken? Dat kan via onze afsprakenplanner. Of schrijf je hier in. Bellen mag natuurlijk ook.

AANGESLOTEN BIJ


CENTRAAL IN ROTTERDAM

Contact

Fysiotherapie Mariastraat

 Sint Mariastraat 75
3014 SH Rotterdam