Kinetic Control

Kinetic Control is een specifieke methode voor bewegings- en stabilisatietraining. Bij pijn en pathologie gaat men bewegen in patronen met spieren die eigenlijk alleen geschikt zijn voor hoge belasting. De spieren die meer geschikt zijn voor laag belaste activiteiten (denk hierbij aan lang zitten of slenteren bijv.) worden min of meer uitgeschakeld.

Er ontstaat dus een verkeerde afstemming van de verschillende spiergroepen waardoor klachten kunnen ontstaan of in stand worden gehouden, de normale beweegpatronen van de wervelkolom en gewrichten raken verstoord.
De spiergroepen die geschikt zijn voor hoog belaste kortdurende activiteiten zijn overactief en de spiergroepen die specifiek dienen voor laag belaste langdurige activiteiten (bv lang achtereen staan, slenteren, actieve zithouding) zijn onvoldoende actief.

Met behulp van het onderzoek volgens de principes van Kinetic Control, kunnen de beweegpatronen geanalyseerd worden. Op basis van dit onderzoek, wordt een specifiek oefenprogramma opgesteld met als doel het aanleren van normale beweegpatronen.

Als de patiënt weer gebruik maakt van normale beweegpatronen, zal de pijn en vermoeidheid afnemen, de functie van gewrichten verbeteren en de dagelijkse handelingen (huishoudelijke werkzaamheden, werk, sport) zullen minder moeite kosten.
Tot slot nog een heel belangrijk positief effect van de behandeling volgens Kinetic Control: de kans op terugkeer van klachten wordt sterk verkleind!

Wil je meer weten, stuur ons een mail. Wil je gelijk een afspraak maken? Dat kan via onze afsprakenplanner. Of schrijf je hier in. Bellen met 010-436 21 27 mag natuurlijk ook.

 

AANGESLOTEN BIJ

CENTRAAL IN ROTTERDAM

Contact

Fysiotherapie Mariastraat

 Sint Mariastraat 75
3014 SH Rotterdam
  •  010 - 4362127  
  •  fysio@gcmariastraat.nl