Dry Needling

Dry Needling

Fysiotherapie Mariastraat heeft veel ervaring met dry needling. Sinds 2005 hebben wij gecertificeerde therapeuten in dienst. Destijds waren wij een van de eerste praktijken die deze behandelmethode aan konden bieden aan onze patiënten. Dat betekent ook dat wij terug kunnen vallen op deze ervaring als het gaat om dry needling bij schouder-, nek en lage rugklachten. Maar ook voor andere klachten komt deze techniek van pas.

Met dry needling behandel je door middel van een bepaalde techniek triggerpoints (ook wel spierknoopjes) in de spieren met een acupuntuurnaald.  

Een triggerpoint is een drukpijnlijke plek in een spier die naast lokale drukpijn ook vaak pijn "op afstand" geeft.

 

Triggerpoints

Triggerpoints ontstaan door vele redenen:

  • Acuut door verkeerde houding of beweging.

  • Chronisch door langdurig verkeerde houding.

  • Blessure of overbelasting bij sporten.

  • Langdurige afwezigheid van beweging b.v. na gips.

  • Bij stress/spanningsklachten

Vanuit de triggerpoint hebben mensen vaak een uitstralende pijn (myofasciale pijn) naar een gebied waar de spier zelf niet meer loopt.  Met de naalden prik je in de triggerpoint en behandel je daarmee ook het gebied waar de pijn uitstraalt.

Dry needling is geen acupuntuur, alleen de naald die we gebruiken is hetzelfde. De naald wordt via een kokertje in de huid gezet. Daar voel je er bijna niets van. Met de naald gaan we dan op zoek naar de triggerpoint, dit geeft een zeurderig trekkend gevoel. Soms krijg je lokaal een krampje in de spier. De spier heeft zich dan ontladen en is daarna ontspannen. Het is een effctief middel om spieren te ontspannen. 

Naast de dry needling krijgt je ook rekoefeningen en oefeningen om de spier beter te bewegen.

Voor informatie verwijzen wij naar deze website

De dry needling valt onder behandeling fysiotherapie. 

Wil je meer weten, stuur ons een mail. Wil je gelijk een afspraak maken? Dat kan via onze afsprakenplanner. Of schrijf je hier in. Bellen mag natuurlijk ook.
 

AANGESLOTEN BIJ


CENTRAAL IN ROTTERDAM

Contact

Fysiotherapie Mariastraat

 Sint Mariastraat 75
3014 SH Rotterdam