Beweegprogramma naar een gezond gewicht

Samen met de huisartsen en diëtisten van het gezondheidscentrum starten wij vanaf half september 2017 met een nieuw algemeen beweegprogramma. Het doel van het programma is mensen begeleiden naar een gezond gewicht met een combinatie tussen bewegen, voorlichting en een aanpassing van het dieet.

Het programma

Het programma duurt alles bij elkaar 1 jaar. Daarvan zijn de eerste 8 weken zeer intensief. De eerste 4 weken van het programma volg je een oefenprogramma in de trainingsruimte van de fysiotherapie. In die periode vragen wij sportaanbieders uit de buurt om zich voor te stellen en uit te leggen wat ze je in het traject na het programma hier kunnen aanbieden. De tweede 4 weken ga je bij deze sportaanbieders langs voor training of proeflessen. De begeleidend fysiotherapeut zal ervoor zorgen dat deze overgang soepel verloopt.

Na 8 weken is het de bedoeling dat iedere deelnemer er zelfstandig voor zorgt voldoende beweging te krijgen en het goed toepassen van het dieet is dan ook voor eigen verantwoordelijkheid.

Na een half jaar, 9 maanden en na een jaar zijn er controle momenten van gewicht, bloeddruk etc.

De kosten

Aan het begin van de cursus betaalt je € 25,-. Als je minimaal 80% van de tijd aanwezig bent geweest dan krijg je dit bedrag terug om uit te geven aan een passend beweegaanbod bij jou in de wijk. Het inschrijfgeld verdient je op deze manier weer terug en het programma is dan dus eigenlijk gratis!

 

Wil je meer weten, stuur ons een mail. Wil je gelijk een afspraak maken? Dat kan via onze  afsprakenplanner. Of schrijf je hier in. Bellen mag natuurlijk ook.

AANGESLOTEN BIJ

CENTRAAL IN ROTTERDAM

Contact

Fysiotherapie Mariastraat

 Sint Mariastraat 75
3014 SH Rotterdam
  •  010 - 4362127  
  •  fysio@gcmariastraat.nl