Beweegprogramma's

Een beweegprogramma heeft als doel mensen te leren om dagelijks voldoende te bewegen en vooral te blijven bewegen.Het is wetenschappelijk bewezen dat gezonder leven en voldoende bewegen een positief effect hebben op je algehele gezondheid.

Voor wie is het? 

Een beweegprogramma is voor mensen met een chronische aandoening en die gemotiveerd zijn om in beweging te komen. Door deze aandoening worden ze ervan weerhouden om goed in beweging te blijven. De volgende chronische aandoeningen komen in aanmerking voor een beweegprogramma: diabetes mellitus (suikerziekte), obesitas (overgewicht), COPD, longklachten, chronische lage rugklachtenartrose.

Wat is het doel?

Een beweegprogramma heeft als doel mensen te leren om dagelijks voldoende te bewegen en vooral te blijven bewegen. Doel is voldoen aan de NNGB (Nederlandse Norm voor Gezond Bewegen). Het is wetenschappelijk bewezen dat gezonder leven en voldoende bewegen een positief effect hebben op je algehele gezondheid als het gaat om spierkracht, longen, bloedvaten, bloeddruk, sterkte van je botten en gewrichten en je kwaliteit van leven. Des te meer reden om zo snel mogelijk in beweging te komen.
Het is bekend dat mensen met een chronische aandoening vaak te weinig bewegen of verkeerd bewegen. Onderdeel van het beweegprogramma is het geven van informatie over hoe om te gaan met de aandoening en wat zijn de beste manieren om fit te blijven. Verder is er aandacht voor plezier tijdens bewegen en krijgt de cliënt  informatie over gezond leven.
 
Wil je meer weten, stuur ons een mail. Wil je gelijk een afspraak maken? Dat kan via onze afsprakenplanner. Of schrijf je hier in. Bellen mag natuurlijk ook.

 

Etalagebenen, claudicatio intermittens
  • Etalagebenen is een vaatziekte. De slagaderen in je been zijn vernauwd.
  • Deze ziekte veroorzaakt pijn, kramp of een doof/moe gevoel in je been.
  • Als je loopt, krijg je de klachten. Als je stilstaat, verdwijnen ze binnen 10 minuten.
  • Maatregelen zijn stoppen met roken, veel bewegen en gezonde voeding.
  • Looptraining onder begeleiding van een fysiotherapeut helpt goed tegen etalagebenen. 
  • Bij de meeste mensen die looptraining doen, is een dotterbehandeling of operatie niet meer nodig. 
  • Je krijgt ook medicijnen om de cholesterol te verlagen en je vaatwanden te beschermen. Daarnaast krijg je bloedverdunners.

Bron: thuisarts.nl

Artrose

De oorzaak van artrose is niet duidelijk. Wel is er een aantal factoren die een rol spelen bij het ontstaan van artrose. Het beste dat je kunt doen als je klachten hebt, veroorzaakt door slijtage in de gewrichten, is in beweging blijven.

Bewegen naar een gezond gewicht - Obesitas

Overgewicht is een steeds vaker vookomende aandoening. oorzaak is een combinatie van vele factoren, zoals dieet en beweging. Wij kunnen je begeleiden naar het bereiken van een gezond gewicht.

COPD

Mensen met COPD krijgen het snel benauwd bij inspanning. Dat weerhoudt ze er vaak van in beweging te blijven. Een beweegprogramma op maat kan mensen met COPD helpen om deze negatieve spiraal te doorbreken.

Chronische lage rugklachten

Er is geen standaardbehandeling voor lage rugklachten. Het voornaamste doel van het beweegprogramma is om de chronische lage rug patiënt gezond beweeggedrag aan te leren wat een positief effect heeft op de gezondheid. Uw uithoudingsvermogen, kracht, coördinatie en lenigheid verbeteren. Als u ook nog een speciaal programma volgt dat gericht is op uw rugklachten, zal uw belastbaarheid worden verhoogd.

AANGESLOTEN BIJ


CENTRAAL IN ROTTERDAM

Contact

Fysiotherapie Mariastraat

 Sint Mariastraat 75
3014 SH Rotterdam