Bekken- en bekkenbodemklachten

De bekkenbodem bestaat uit spieren en sterk bindweefsel. Deze bekkenbodemspieren zitten aan de onderkant van het bekken en steunen de organen in de buik. Dit zijn de blaas, baarmoeder en een stukje van de darmen. De bekkenbodem zorgt ervoor dat de organen niet naar beneden zakken. Ook spelen ze een rol bij plassen en ontlasten, bij seks en de zwangerschap.

Bekkenbodemproblemen

De bekkenbodem kan om verschillende redenen niet goed werken. Dat kan komen door een tekort aan spierkracht, een teveel aan spierkracht of het niet op de goede manier of op het juiste moment kunnen aanspannen van de spieren. 

Problemen die hierdoor onder andere kunnen ontstaan zijn verzakkingen van de blaas, baarmoeder en/of endeldarm of problemen met plas en ontlasten en seksuele klachten.

Ook mannen kunnen problemen hebben door een niet goed werkende bekkenbodem. Klachten zijn o.a. pijn in het gebied van de bekkenbodem (genitalien) of in de prostaat, plasproblemen of erectiestoornissen.

Wij kunnen je leren hoe je de spieren beter kunt gebruiken en trainen zodat de bekkenbodem weer goed werkt.

Bekkenklachten

Klachten aan het bekken komen vrij veel voor. De oorsprong van deze klachten is heel divers.
Te veel belasting of weinig actief zijn, zwangerschap, een verkeerde beweging of een verkeerde werkhouding kunnen allemaal oorzaken van bekkenklachten zijn.

Bekkenklachten zie je het meest tijdens en na de zwangerschap. Soms is er een bekkeninstabiliteit maar dat hoeft niet altijd.

Met fysiotherapie kun je veel doen aan bekkenklachten. 

Oefenen, dry needling en advisering in leefstijl hebben een positief effect op bekkenklachten.


Wil je meer weten, stuur ons een mail. Wil je gelijk een afspraak maken? Dat kan via onze afsprakenplanner. Of schrijf je hier in. Bellen mag natuurlijk ook.

AANGESLOTEN BIJ


CENTRAAL IN ROTTERDAM

Contact

Fysiotherapie Mariastraat

 Sint Mariastraat 75
3014 SH Rotterdam