Specialisaties

Onze fysiotherapeuten hebben als doel om jou snel mogelijk van je klachten af te krijgen. Hij of zij richt zich met zijn behandeling op het bewegend functioneren van de mens, dat wil zeggen dat alle stoornissen aan het bewegingsapparaat behandeld kunnen worden.

Het bewegingsapparaat bestaat uit gewrichten met daar rondom kapsel, spieren, pezen, banden enz. Maar ook als de aansturing van het bewegingsapparaat via het zenuwstelsel aangedaan is kan de fysiotherapeut dat behandelen.

Bewegen lijkt vanzelfsprekend. Het goed functioneren van het lichaam is voor de meeste mensen de gewoonste zaak van de wereld. Maar niet voor iedereen. Bewegen kan ook een last zijn. Vaak kunnen die klachten uitstekend worden behandeld. De problemen kunnen plaatselijk zijn: een verkrampte spier, een stijf gewricht. Het kan ook te maken hebben met bewegen: moeilijk bukken, pijn bij traplopen, verkeerde ademhaling. Of met activiteiten: rugpijn in de loop van de werkdag, moeheid, steeds terugkerende sportblessures, plas niet op kunnen houden.

Doel van de behandeling

Het doel van de behandeling kan zijn; pijnvermindering, spierversterking, spierontspanning of – verlenging, coördinatieverbetering of conditieverbetering. Of voorkomen van verergering of herhaling van klachten. De fysiotherapeut kan hiervoor gebruik maken van verschillende vormen van oefentherapie, dry needling, rek- en/of massagetechnieken. Daarnaast kunnen wij met je meedenken over de oorzaken van terugkerende klachten en zijn we erg sterk in coaching in advisering om terugkeren van klachten te voorkomen.

Wij streven ernaar om met samen met jou je klacht zo snel als mogelijk te verhelpen!
 

Lage rugklachten

Klachten aan de lage rug komen heel vaak voor. De oorsprong van deze klachten is heel divers. Te veel belasting of weinig actief zijn, zwangerschap, een verkeerde beweging of een verkeerde werkhouding kunnen allemaal oorzaken van lage rugklachten zijn.

Bekken- en bekkenbodemklachten

De bekkenbodem bestaat uit spieren en sterk bindweefsel. Deze bekkenbodemspieren zitten aan de onderkant van het bekken en steunen de organen in de buik.

Spanningsklachten

Opgehoopte spanning kan leiden tot allerlei klachten.

Fysiotherapie bij sportklachten
Beweegprogramma's

Een beweegprogramma heeft als doel mensen te leren om dagelijks voldoende te bewegen en vooral te blijven bewegen. Doel is voldoen aan de NNGB (Nederlandse Norm voor Gezond Bewegen). Het is wetenschappelijk bewezen dat gezonder leven en voldoende bewegen een positief effect hebben op je algehele gezondheid als het gaat om spierkracht, longen, bloedvaten, bloeddruk, sterkte van je botten en gewrichten en je kwaliteit van leven. Des te meer reden om zo snel mogelijk in beweging te komen.

Knieklachten

Mensen weten ons sinds jaar en dag te vinden met klachten aan hun knie na overbelasting of na een operatie aan de knie.

Enkelklachten

Meestal heb je klachten aan je enkel als je er tijdens het dagelijks leven of of sport doorheen bent gegaan. De enkel wordt dan dik en kan tijdelijk een andere kleur hebben.

Voetklachten

AANGESLOTEN BIJ


CENTRAAL IN ROTTERDAM

Contact

Fysiotherapie Mariastraat

 Sint Mariastraat 75
3014 SH Rotterdam