Specialisaties

Onze fysiotherapeuten hebben als doel om jou snel mogelijk van je klachten af te krijgen. Hij of zij richt zich met zijn behandeling op het bewegend functioneren van de mens, dat wil zeggen dat alle stoornissen aan het bewegingsapparaat behandeld kunnen worden.

Het bewegingsapparaat bestaat uit gewrichten met daar rondom kapsel, spieren, pezen, banden enz. Maar ook als de aansturing van het bewegingsapparaat via het zenuwstelsel aangedaan is kan de fysiotherapeut dat behandelen.

Bewegen lijkt vanzelfsprekend. Het goed functioneren van het lichaam is voor de meeste mensen de gewoonste zaak van de wereld. Maar niet voor iedereen. Bewegen kan ook een last zijn. Vaak kunnen die klachten uitstekend worden behandeld. De problemen kunnen plaatselijk zijn: een verkrampte spier, een stijf gewricht. Het kan ook te maken hebben met bewegen: moeilijk bukken, pijn bij traplopen, verkeerde ademhaling. Of met activiteiten: rugpijn in de loop van de werkdag, moeheid, steeds terugkerende sportblessures, plas niet op kunnen houden.

Doel van de behandeling

Het doel van de behandeling kan zijn; pijnvermindering, spierversterking, spierontspanning of – verlenging, coördinatieverbetering of conditieverbetering. Of voorkomen van verergering of herhaling van klachten. De fysiotherapeut kan hiervoor gebruik maken van verschillende vormen van oefentherapie, dry needling, rek- en/of massagetechnieken. Daarnaast kunnen wij met je meedenken over de oorzaken van terugkerende klachten en zijn we erg sterk in coaching in advisering om terugkeren van klachten te voorkomen.

Wij streven ernaar om met samen met jou je klacht zo snel als mogelijk te verhelpen!
 

Revalidatie na (VKB-)knieoperaties

Mensen weten ons sinds jaar en dag te vinden voor de revalidatie van hun knie na een operatie aan de knie.

Longfysiotherapeut in de buurt voor revalidatie coronapatiënten
Longfysiotherapeut in de buurt voor revalidatie coronapatiënten

Coronapatiënten kunnen nu bij Fysiotherapie Mariastraat in hun revalidatietraject worden begeleid. De therapie richt zich hierbij op zowel het fysieke traject, als voeding en de mentale gevolgen die een corona-infectie kan hebben op de patiënt. 

Via Chronisch ZorgNet heeft onze fysiotherapeut, die al gespecialiseerd was in longaandoeningen, zich verdiept in de behandeling van corona patiënten. 

 

Valpreventie
Valpreventie

 

Bij ouderen komt vallen veel voor. 

Soms is vallen gewoon pech, maar vaak blijkt achteraf dat het vallen had kunnen worden voorkomen.

 

Manuele lymfedrainage en oedeemtherapie
NeuroKinetic Therapy

Neurokinetic Therapy (NKT) is een onderzoeks- en behandelconcept waarmee compensatiestrategieën opgespoord en opgelost kunnen worden.

Kinetic Control

Kinetic Control is een specifieke methode voor bewegings- en stabilisatietraining. Bij pijn en pathologie gaat men bewegen in patronen met spieren die eigenlijk alleen geschikt zijn voor hoge belasting. De spieren die meer geschikt zijn voor laag belaste activiteiten (denk hierbij aan lang zitten of slenteren bijv.) worden min of meer uitgeschakeld.

Dry Needling
Dry Needling

Fysiotherapie Mariastraat heeft veel ervaring met Dry Needling. Sinds 2005 hebben wij gecertificeerde therapeuten in dienst. Destijds waren wij een van de eerste praktijken die deze behandelmethode aan konden bieden aan onze patiënten. Dat betekent ook dat wij terug kunnen vallen op deze ervaring als het gaat om Dry Needling bij schouder-, nek en lage rugklachten. Ook behandelen wij kaak-, oor en hoofdpijnklachten met Dry Needling. Maar ook voor andere klachten komt deze techniek van pas.

Mulligan Therapie

Mulligan’s behandelmethode onderscheidt zich op 2 punten in belangrijke mate van veel andere behandelconcepten. Zijn technieken kunnen, indien geïndiceerd,100% pijnvrij worden toegepast en de patiënt heeft tijdens het uitvoeren van de technieken een duidelijk actieve rol.

Nekklachten
Nekklachten

Bij de behandeling van nekklachten kun je denken aan een combinatie van algemene fysiotherapie, mobilisatie van de nek en bovenrug, rektechnieken, voorlichting en advies, houdingsadvies en training en oefentherapie.

Schouderklachten

Veel mensen ervaren klachten in de schouder/nek regio. De klacht kan zich manifesteren in de schouderkop, de bovenarm en/of uitstralen naar de elleboog of zelfs de pols.

AANGESLOTEN BIJ


CENTRAAL IN ROTTERDAM

Contact

Fysiotherapie Mariastraat

 Sint Mariastraat 75
3014 SH Rotterdam